BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csődvédelmet kért a HospInvest

Csődvédelmet kért a HospInvest, miután a CIB Bank az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) által átutalt összeget a teljes egészében az általa lejárttá tett hitel törlesztésére fordította - tájékoztatta pénteken az MTI-t a HopInvest Zrt. elnöke.

"Ez a társaság gazdálkodását olyan mértékben korlátozza, hogy egyetlen jogszabályi lehetősége az egészségügyi ellátás folyamatos fenntartására, ha csődvédelmet kér" - közölte Kollányi Gábor. Elmondta: a HospInvest Zrt. pénteken közgyűlést tartott, amelyen átalakították a cég vezetését, beleértve a felügyelőbizottságot is. A tanácskozás még tartott, amikor megérkezett a CIB Bank lépéséről szóló hír. Ebben a helyzetben döntöttek úgy, hogy az egyetlen lehetőség a HospInvest által működtetett kórházak működésének biztosítására, a folyamatos betegellátás fenntartására a csődvédelem - írja a bama.hu az MTI alapján.

Kollányi Gábor felidézte, hogy az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) a közelmúltban eladta a cégcsoportban szerzett részesedését. Szerinte az EBRD távozásának alapvető oka, hogy Magyarországon leálltak az egészségi reformok.

Bár a HospInvest cégcsoport a működéshez szükséges állandó és biztos OEP-finanszírozással rendelkezik, a bank ennek ellenére "meghátrált" - kommentálta a lépést az elnök. A HospInvest Zrt. szolgáltatói felelőssége tudatában, a betegei érdekében azonnali párbeszédet kezdeményez azokkal az önkormányzatokkal, amelyek számára egészségügyi szolgáltatást biztosít - közölte Kollányi Gábor. A HospInvest Zrt. öt kórházat működtet: Kiskunhalason, Hatvanban, Parádfürdőn, Gyöngyösön és Egerben, valamint négy rendelőintézetet Százhalombattán, Jánoshalmán, Kecelen és Kiskőrösön.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.