BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mesterhegedűt találtak az ukrán-lengyel határon

A lengyel-ukrán határon különös rakományt foglaltak le a határőrök: egy hegedűt, amibe egy árulkodó felirat volt vésve. Nagy valószínűséggel az ukrán határőrök egy eredeti Stradivari-hegedűt foglaltak le, amit el is küldtek kivizsgálni.

Nem mindennapi rakományt foglaltak le az ukrán határőrök a Lviv közelében lévő lengyel-ukrán határon. Egy Mitsubishit állítottak félre a Krakovets' határátkelőhelyen, aminek a csomagtartójában egy hegedűtokot találtak, a benne lévő hangszert pedig azonnal lefoglalták és elküldték további vizsgálatra, mivel valóban nem mindennapi.

Stradivari
Egy Stradivari-mesterhegedűt találtak az ukrán-lengyel határon / Fotó: AFP

A tokban lévő hegedűn a következő felirat szerepelt: „Antonius Stradivarius Cremomentis Faciebad Anno 1728”. Tehát, ha a felirat eredeti, akkor meglehet, hogy egy valódi Stradivari mesterhegedűt foglaltak le a lengyel-ukrán határon. A Stradivari-hegedűk különösen tiszta hangzásukról híresek, és világszerte nagy becsben tartják őket.

Egy eredeti Stradivari-hegedű akár 7 milliárd forintot is érhet,

ezért is lehet, hogy a vámhatóság képviselői azonnal lefoglalták a hangszert. Mivel a hegedűben lévő felirat nagy értékre utalhat, ezért meg kell vizsgálni, hogy mekkora értéket képvisel a hangszer – írja a Pravda

Az ukránok nagyon őrzik a határaikat

Sok ukrán férfi hajlandó alvilági alkukat kutni vagy hajmeresztű meneküléseket véghezvinni, csak hogy elkerülje a sorozást. A nyár folyamán egy ukrán férfit kellett kimenteni a Tiszából, azon a szakaszon, ami Ukrajna és Románia között folyik. A 31 éves férfit román határőrök húzták ki a vízből, aki Ukrajnából akart Romániába szökni. A határőrök csörlős kötéllel siettek a láthatóan kimerült férfi segítésére, és húzták ki a romániai oldalra, mielőtt megfulladt volna. Az ukrán férfi menedékjogért folyamodott a román államhoz, ügyében illegális határátlépés miatt indult eljárás.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.