BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egészségváros épülhetne

Bár a válság következtében mintegy harmadával csökkent az elmúlt hónapokban a különböző fogászati, szépészeti és orvosi beavatkozások igénybevételére Magyarországra érkezett külföldi „gyógyturisták” száma, egy jövő évre tervezett uniós direktíva lendületet adhat a hazai egészségügyi turizmus fejlődésének.

A szabályozás a páciensek szabad áramlását intézményesítené: az uniós országok állampolgárai bármely más tagállamban igénybe vehetnének egészségügyi szolgáltatásokat úgy, hogy azt az otthoni társadalombiztosításuk finanszírozná.

Magyarországnak alaposan fel készülnie a lehetőségre, célszerű lenne az egészségügyi turizmusra vonatkozó stratégia megalkotása – vélik szakértők. Ennek egyik eleme a főváros és a repülőtér közelében létrehozandó egészségügyi városnegyed létrehozása lehetne.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.