BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kellemes meglepetés a Samsungtól

A Samsung ma közzétette a második negyedévre vonatkozó előrejelzéseit. Eszerint a vállalat az elemzői várakozásoknál jobb periódusra számít.

Több mint 4 százalékot emelkedett a Samsung részvények árfolyama hétfőn, miután a cég nyilvánosságra hozta előrejelzését. A Dél-koreai gyártó 1,74-2,05 milliárd dolláros konszolidált profitot vár az április-június közötti időszakra. A Dongbu Securities elemzője a Reutersnek úgy kommentálta a hírt: úgy tűnik, a Samsung minden ágazatban (félvezetők, LCD, mobiltelefonok) felülmúlta a várakozásokat.

A BNP Paribas szakértője szerint elsősorban a televízió eladások lendítették fel a Samsung eredményét, az új LED-tévék esetében ugyanis igen magas profittal számolhat a cég.

Lee Min-hee hozzátette: korábban is V-alakú kilábalást vártak a Samsungtól és most úgy látszik, az emelkedés a vártnál gyorsabb ütemben zajlik majd le. A vállalat most először adott közre negyedéves előrejelzést, mint mondták, a cég megítélésével kapcsolatos zavar csökkentésére.

A Samsung piacvezető a televíziók terén és a mobiltelefon ágazatban is csak a Nokia előzi meg. Ugyanakkor az elemzők nem biztosak abban, hogy a vártnál jobb eredmények a teljes IT-szektor felgyógyulását jeleznék.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.