BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megéri állami cégnél dolgozni!

Az állami tulajdonú nagyvállalatok alkalmazotti köre az egyetlen olyan munkaerő-piaci terület Magyarországon, ahol a válság ellenére sincsenek elbocsátások – derül ki a Workania legfrissebb elemzéséből.

Ráadásul az állami tulajdonú nagyvállalatok esetében a teljes bruttó havi átlagfizetés 188 ezer forintra rúg, ez viszonylag magasnak számít - olvasható a Workania felmérésében.

Igaz, a női munkavállalóké tíz százalékkal alacsonyabb ennél, csak bruttó 172 ezer forint havonta. Tény az is, hogy különbség mutatkozik a főváros és a vidék összehasonlításában: a budapesti alkalmazottak átlagjövedelme csaknem 20 százalékkal magasabb az országos átlagnál.

A szakmai tapasztalatok tekintetében meglepő eredmény született: a 3–5 év közötti gyakorlati idővel rendelkezők bruttó havi átlagfizetése eléri a 199 ezer forintot is, míg a 10 évnél hosszabb ideje dolgozók ennél kevesebbet keresnek.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.