BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bővülő e-fizetés

Novembertől várhatóan a Szegedi Vízmű Zrt. és az Észak-magyarországi Regionális Vízművek Zrt. is csatlakozik a Díjnethez. Csatlakozásukkal országszerte már összesen tizenegy számlakibocsátó lesz elérhető elektronikusan.

Ezzel a lépéssel Szegeden, Algyőn, valamint Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Nógrád megyében további közel 250 ezer ügyfél veheti igénybe a Díjbeszedő Holding elektronikus számlabemutatási és -fizetési rendszerét. A UPC és az Elmű-Émász korábbi csatlakozását követő újabb bővüléssel immár a háztartások közel hatvan százalékának lesz lehetősége arra, hogy legalább egy szolgáltatóhoz kapcsolódó számláját az interneten rendezze.


A Díjnet 2007-es indulása óta folyamatosan bővülő rendszerben a két vízmű csatlakozását követően országszerte tizenegy számlakibocsátó lesz elérhető. A szolgáltatás Budapesten már szinte teljesen lefedi a közműcégeket, de a vidéki társaságok folyamatos csatlakozásával egyre több régióban tud egy háztartás legalább két számlát a Díjnet ugyanazon felületén rendezni.

„A lehetőségek bővülése várhatóan további ügyfelek érdeklődését kelti fel a kényelmes, egyszerű, ingyenes ügyintézési lehetőség iránt. Jelenleg valamivel több mint negyvenezren regisztráltak a rendszerben, a szám egy éven belül akár a kétszeresére is bővülhet” – mutat rá Kovács Zoltán, a Díjbeszedő Holding Zrt. vezérigazgatója.

A szolgáltatás igénybevétele nem jelent pluszköltséget az ügyfél számára, aki a regisztrációt követően a Díjnet weboldalán érheti el és kezelheti közüzemi számláit. A Díjnetet használók a számlákat elektronikus formában kapják, a beérkezésről e-mailben figyelmezteti őket a rendszer. A kiegyenlítés egyedi átutalással, csoportos beszedési megbízással és internetes bankkártyaalapú fizetéssel egyaránt megoldható. A rendszer emellett lehetővé teszi a korábbi tranzakciók listázását, valamint a számlanyomtatást az utolsó számlát megelőző 18 hónapig.


A csatlakozó szolgáltatók megtakarítást remélnek az ügyfélkezelés költségeinek csökkentése révén, de közvetlenebbé válhat számukra az ügyfélkapcsolat is, ami erősítheti a fizetési fegyelmet. Versenyhelyzetben emellett közvetlenül is növelheti az adott szolgáltató piaci részesedését az alternatív ügyfélközpontú rendszerek alkalmazása.


A hazai magántulajdonban lévő, jelenleg közel 850 főt foglalkoztató Díjbeszedő Holding Zrt. a díjbeszedés mellett nyomdai tevékenységet, ezenkívül lejárt és még le nem járt követelések megvásárlására kiterjedő pénzügyi szolgáltatást is végez. Ügyfélkörébe a közüzemi szolgáltatók, pénzintézetek és egyéb lakossági szolgáltatást nyújtó távközlési és műsorszóró cégek mellett az ügyfeleikkel elsősorban levelezés útján kapcsolatot tartó vállalatok és szervezetek tartoznak.

Telebit-összefoglaló-->

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.