BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
MENCZER Tamás

Menczer: a háborús helyzet súlyosabb, mint eddig bármikor

A Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója háborús, gazdasági és aktuálpolitika kérdésekről beszélt a parlamentben. Menczer azonban felszólalása során kiemelte, hogy Kijev további korlátlan támogatása a konfliktus eszkalációjához és atomháborúhoz vezethet.

Menczer Tamás a parlamentben az orosz–ukrán háború kapcsán kijelentette, hogy bár a helyzet súlyosabb, mint korábban bármikor, a háborúpártiak még több fegyvert és katonát akarnak adni Ukrajnának, aminek katasztrofális következményei lesznek -írta a Magyar Nemzet.

MENCZER Tamás
Menczer Tamás szerint a háborús helyzet súlyosabb, mint eddig bármikor, és nincs szükség a lángok szítására / Fotó: Lakatos Péter

A Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója a napirend előtti felszólalásában jelezte, hogy Ukrajna a Nyugat jóváhagyását várja, hogy mélységi csapásokat hajtsanak végre Oroszországgal szemben, amire az oroszok válasza atomfegyverek bevetése lehet.

Ha még több fegyvert és akár katonát adnak Ukrajnának, az sem kizárható, hogy a NATO összecsap Oroszországgal, ami egyenlő lenne a harmadik világháborúval és az atomháborúval 

– jelentette ki a kommunikációs igazgató.

Felidézte, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a békemissziója során tett egy jelentést az Európai Tanács elnökének, amely szerint a katonai konfliktus intenzitása radikálisan eszkalálódik, továbbá arról is írt, hogy a háborús felek nem akarnak tűzszünetet, csak a külső felek ültethetik őket tárgyalóasztalhoz.

Menczer azonban leszögezte, hogy a magyar álláspont változatlan: azonnali tűzszünetre és béketárgyalásokra van szükség.

Szót ejtett arról is, hogy a válságok megváltoztatták a gazdasági helyzetet, így az lehet sikeres, aki ehhez alkalmazkodni tud.

Leszögezte, hogy Brüsszel kereskedelmi hidegháborút akar, ami Magyarországnak rossz. Ismertette, hogy a helyzetre a magyar válasz a gazdasági semlegesség, ami az uniónál nagyobb, 3-6 százalékos gazdasági növekedést hoz el.

A felszólalása végén a politikus elmondta, hogy hasonlóságot fedezett fel Gyurcsány Ferenc és Magyar Péter között.

Gyurcsány Ferenc is felhasználta a feleségét a meggazdagodásához, de nem hallgatta le. Ezt is legyőztük, azt is le fogjuk

– fogalmazott.

Hidvéghi Balázs, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára elmondta: a háborúnak nem lesz megoldása a csatamezőn, ami családokat dönt romba és egyre veszélyesebb helyzetet teremt Európában. – Büszkék lehetünk arra, hogy hazánk határozottan és bátran kiáll a béke mellett, a miniszterelnök békemissziója pedig világszerte figyelmet kapott. Brüsszel és az európai elit szégyene az, ahogyan erre reagáltak – tette hozzá.

– Fontos, hogy a parlamentben is megemlékezzünk az egykori szabadságharcos hőseinkről – fogalmazott Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője a parlamentben annak kapcsán, hogy tegnap – október 6-án – volt az aradi vértanúk emléknapja. A politikus a napirend előtti felszólalásában arról beszélt, hogy a szabadságot könnyű elveszíteni, aztán nagyon nehéz visszaszerezni.

Fontos tanulsága az összes szabadságharcunknak és az aradi vértanúknak, hogy a szabadságnak ára van

– tette hozzá. Mint mondta, az 1868-49-es forradalom és szabadságharc megerősítette a magyarok szabadságvágyát. Jelezte, hogy nagyon vigyázni kell azokra az értékekre, amiket ránk hagytak az elődeink, ezért óvni kell Magyarország szabadságát, függetlenségét és szuverenitását.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára válaszában elmondta: az aradi vértanúk mind Magyarországért és a nemzetért haltak meg. Jelezte, hogy kell egy nemzeti minimum, amelynek üzenete az, hogy emléknapokon nem egymást pocskondiázzák. Az államtitkár közölte, hogy Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője belepiszkított az aradi vértanúk emléknapjába.

Menczer Tamás: Magyar Péter fekete öves háborúpárti

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint az egyik legaljasabb háborúpárti támadás történt az ország ellen.

 

 

 

 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.