BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tovább igazítják a BA ruháját

Folytatódik a költségcsökkentés, és ha kell, növelik a kapacitást Budapestről

„Még nem tudjuk, mikor éri el az ágazat a mélypontot, többek között ezért is folytatjuk kettőzött erővel a költségcsökkentést és a szerkezeti átalakításokat, de mi már a Lehman Brothers bedőlésének hónapjában, vagyis tavaly októberben hozzáláttunk ehhez, úgyhogy kissé előbb járunk, mint a versenytársak” – summázta a British Airways (BA) felső vezetésének augusztus végi helyzetértékelését Gewin Halliday európai igazgató, aki Budapesten adott exkluzív nyilatkozatot a Világgazdaságnak.

Beszámolójának hitelt ad, hogy a társaság az elmúlt hat hónapban több mint 1400 főtől megvált – januártól a menedzsment létszámát például 40 százalékkal csökkentették –, üzemi költségeit pedig 6,6 százalékkal mérsékelte az üzleti év első negyedében a múlt év azonos időszakához képest. Összesen 4000 fős létszámcsökkentésről tárgyalnak a szakszervezetekkel, ez a tavaly március végén rögzítettnek a 10 százaléka.

További részletek a holnapi Világgazdaságban!

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.