BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A legtöbb amerikai cégnél csökkentik a bónuszfizetéseket

Az Egyesült Államokban a megkérdezett vállalatok több mint felében mérséklik a kifizetett bónuszok összegét, és közel felében pedig kisebb fizetésemelést adnak azért, hogy csökkentsék az önköltséget a recesszió közepette.

Ez tűnik ki a Grant Thornton LLP amerikai könyvvizsgáló cég felméréséből, amely 846 vezető állású pénzügyi menedzser véleményén alapul.

A Reuters által idézett elemzés szerint a megkérdezett vállalatok egyharmada a munkavállalók érdekében befizetett egészségügyi hozzájárulást csökkenti, egyharmada pedig a részükre nyújtott részvényopciókat és az egyéb értékpapíralapú kompenzációt is.

A brit hírügynökség kiemeli, a bónuszok, kompenzációk és fizetésemelések problémája különösen fájóvá vált az amerikai recesszió idején, mivel az amerikai közvélemény egyre kritikusabban szemlélte, hogy vezető menedzserek hatalmas összegeket vittek haza, miközben a vállalatuk csődöt jelentett, a munkavállalóiknak felmondtak, vagy pedig cégük adózók által finanszírozott állami támogatáshoz jutott.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.