BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Dell gyengélkedik, de nem elégedetlen

A Dell újabb negyedévi profitcsökkenést jelentett be. Az idei harmadik negyedben a nettó profitja 337 millió dollár volt, a tavalyi azonos időszakban mért 727 millió dollárral szemben.

A Dell árbevétele is 15 százalékkal, 12,9 milliárd dollárra csökkent. A bejelentés nyomán a Dell-részvények kurzusa 7 százalékkal esett. A számítógépes óriás igazgatótanácsának elnök- vezérigazgatója azonban a negyedik negyedévre az időszakos kereslet javulását várja a fogyasztók körében, ennek eredményeként pedig az árbevételek növekedését a harmadik negyedévi adathoz képest – tudósít a Reuters.

A cég menedzsere szerint nem meglepő, hogy csak lassú javulást tudnak produkálni, hiszen a kilábalás elsősorban a végfelhasználói körben kezdődött meg, a Dell pedig főleg a céges ügyfelekre támaszkodik. Az IDC elemző cég előrejelzése szerint jövőre a PC kiszállítások száma 9 százalékkal növekszik, ezt további 13 százalékos emelkedés követő 2010 és 2011 között. A Dell leszögezte: egyetértenek a becsléssel, amely számukra megfelelő.

A Dell elsősorban az ázsiai piacoktól várja a fellendülést, hiszen Kínában a harmadik negyedévben 20 százalékkal emelkedett a forgalom az előző három hónaphoz képest. A cég a Windows 7 október 22-i debütálásának is bízik, ami véleményük szerint ösztönzőleg hat majd a PC vásárlásokra.

A Cashline kevésbé pozitívan értékelte a jelentést. Az elemző szerint az adat rosszkor jött és az eredmények a már bejelentett költségcsökkentő program hatékonyságát is megkérdőjelezik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.