BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A GM első jelentése a csőd után

A General Motors július tizedikén lépett ki a csődvédelemből, harmadik negyedéves jelentése az első, amelyet a már újjáalakított vállalat tett közzé.

Az új GM a harmadik negyedévet 1,15 milliárd dolláros veszteséggel zárta, míg a régi vállalat 2,54 milliárd dollárt veszített az előző év azonos időszakában. A konszern a három hónapos időszak alatt 28 milliárd dolláros forgalmat bonyolított. A negyedik negyedévben a konszern 8,3 milliárd dolláros kiadással számol az állami kölcsönök visszafizetése és a Delphi Automotive csődeljárásának költségei miatt - tudósít a Bloomberg.

A negyedév végén a GM tartozása 17 milliárd dollárt tett ki, ebből 6,7 milliárd állami kölcsön, 2,7 milliárd dollár pedig a kanadai, illetve a német kormányok által nyújtott hitel. A GM hozzátette: ennek nem része az a 12,2 milliárd dollárnyi elsőbbségi részvény, amelyet a konszern a nyugdíjalapnak köteles kifizetni.

A General Motors közölte: a következő hónapban megkezdi az amerikai, a kanadai és ontariói kormányoknak a visszafizetéseket. A hitelt negyedéves részletekben törleszti a GM, az első részlet 1,2 milliárd dollárt tesz ki.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.