BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Átalakulóban az IT-outsourcing hazai piaca

A több évre szóló szerződések helyét fokozatosan a havidíjas szolgáltatási konstrukciók vehetik át a hazai informatikai outsourcingpiacon is – erősítette meg a nemzetközi folyamatok várható hazai irányát Juhász Lajos, a Navigator Zrt. vezérigazgatója egy tegnapi háttérbeszélgetésen. A 100 fős társaság már több mint egy évtizede működik ezen a területen, és a nagyvállalatok mellett ma már egyre több kis- és középvállalkozásnak nyújt ilyen jellegű szolgáltatást. Az utóbbiak igényeire alapozva indította el néhány hónapja havidíjas szolgáltatását.

A cég tapasztalatai szerint az IT-outsourcingot az államigazgatás egyáltalán nem, a banki szféra is csak hellyel-közzel veszi igénybe, pedig a számítások azt igazolják, hogy a nem alaptevékenység kiszervezése minimum 20, de inkább 30-40 százalékos megtakarítással járhat – emelte ki a vezérigazgató. A piac másik jellemző fejleménye, hogy az újabb ügyfelek megszerzése érdekében az IT-outsourcinggal foglalkozó vállalkozások ma már egyre inkább összefognak a számítógépes rendszereket szállító cégekkel. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.