BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az Ericsson növelte magyar fejlesztőbázisát

Kétszáz fővel nőhetett az idén az Ericsson Magyarországnál a kutatás-fejlesztésben dolgozók létszáma, és a következő két évben további kétszázas bővüléssel számolunk – jelentette be Chris Houghton, a távközlési berendezéseket gyártó svéd cég leányvállalatának új vezetője. Az álláshelyek gyarapodásának a lehetőségét már elődje, Éry Gábor is jelezte az év elején. Az anyacégnél elrendelt karcsúsítás a fejlettebb országok Ericsson-vállalatainak kapacitásait érintette, egy részét Budapestre telepítették. Itt működik az anyacég egyetlen régiós k+f bázisa, a létszáma a bővítéssel elérte a 800-at. Az idén olyan kutatási projektek is átkerültek Magyarországra, amelyeket eddig a skandináv csoport Szilícium-völgyben lévő kutatóbázisán folytattak. Az Ericsson Budapesten 320 főt foglalkoztató globális mérnöki szakértői központot is működtet. A részleg világméretű hibajavító távszolgáltatásként működik.

Chris Houghton a harmadik magyarországi pillérnek, a 190 főt foglalkoztató hazai üzleti területnek is stratégiai szerepet szán. A távközlési hálózatok szállítása mellett az azokra épülő menedzselt szolgáltatásból is minél több üzletet szeretne. Ez a profil az anyacég bevételében már 40 százalékot képvisel. A hazai leányvállalatnak most egyik itteni szolgáltatóval sincs ilyen szerződése, korábban több hónapig üzemeltette a Pannon hálózatának egy részét. SGy

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.