BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hotelkomplexum 1,3 milliárdból az Alföldön

Mintegy 1,3 milliárd forintos beruházásból új szállodakomplexum épül Hódmezővásárhelyen. Az épületegyüttes alapkövét Varga Zoltán önkormányzati miniszter és Lá-zár János, Hódmezővásárhely polgármestere közösen helyezte el pénteken az alföldi városban. A beruházás az Új Magyarország fejlesztési terv keretében, uniós segítséggel valósul meg.

Az egykori Fekete Sas épülete mellett felépülő Ginkgo Sas Hotel avatóünnepségén Varga Zoltán a beruházás jelentőségét hangsúlyozta, kiemelve annak számos hozadékát. Elmondta, hogy a szálláshelyteremtés kedvez az önkormányzatoknak: munkahelyeket teremt, serkenti a cégeket, növeli a helyi adóbevételeket és vonzóvá teszi a települést a befektetők számára.

Az Új Magyarország fejlesztési terv keretében, így a Dél-Alföldön szálláshelyfejlesztésre 16 projekt részére 4,83 milliárd forint támogatást ítéltek meg. Hódmezővásárhely kistérség települései számára 149 pályázat keretében eddig 3,6 milliárdot fizettek ki. NM

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.