BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Milengo-központ lett az Espell IT

Az amerikai központú multinacionális fordító- és szoftverhonosító cég, a Milengo Inc. európai központjaként a budapesti székhelyű Espell fordítóiroda-csoportot választotta, a korábban kialakított partneri viszony folytatásaként. A társaságok között a szorosabb együttműködés október elsejétől lépett életbe – tájékoztatta lapunkat Bán Miklós, az Espell ügyvezető-partnere. A megállapodással a cégcsoport tagja, az Espell IT, amely egyébként résztulajdonosa a Milengónak, az összes magyar lokalizálási feladatért felelős helyi iroda lett.

Emellett a Milengo nemzetközi projektirodájaként a rábízott soknyelvű projektek teljes körű lebonyolításáért, nyelvi-mérnöki feladatokért is felel, illetve szoftvertechnikusi és kiadványszerkesztési hátteret biztosít az amerikai központú cég projektjeihez. Így az Espell csapata napi szinten együttműködik a brazil, francia, japán, kínai, német és spanyol partnercégekkel.

Renato Beninatto, a Milengo vezérigazgatója „follow-the-sun” rendszerben szervezte meg a projektközpontokat, a nemzetközi ügyfelek folyamatos kiszolgálása érdekében. A Japánban és Kínában, illetve az amerikai kontinensen működő projektirodák között elhelyezkedő európai központ a legjelentősebb. A projektcentrumok feladata a fordítási tevékenységek koordinálásán túlmenően a lokalizációs projektek technikai és szervezési munkálatainak ellátása, valamint a folyamatok és eszközök fejlesztése. Bán Miklós szerint a szorosabb együttműködést egyrészt az amerikai társaságban a közelmúltban lezajlott jelentős tőkebevonás tette lehetővé, másrészt a budapesti központ sikeres közreműködése.

Az október eleje óta eltelt időszak a cég életében komoly változásokat hozott: átfogó tréningprogram vette kezdetét, valamint beindult a megnövekedett feladatokat kiszolgáló munkatársak felkutatása is – mondta Bán Miklós. „A Milengóval szorosabbra fűzött viszonyunknak köszönhetően jövőre 30-40 millió forint bevételt remélünk a projektmenedzsment-jellegű munkák kapcsán” – tette hozzá az ügyvezető. AP

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.