BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Itt lehet a potenciális belépési pont az OTP részvényeinél

Felemás jelzések közé szorult a pesti parkett, keresik az irányt a blue chipek. Az OTP kurzusán kedvező együttállást látni, a Mol árfolyama azonban még minden bizonnyal nem érte el mélypontját.

A múlt heti amerikai munkaügyi adatok megnyugtatták a befektetőket, amire még a budapesti parketten is felpattantak az árfolyamok. A vártnál erősebb amerikai munkaerőpiac viszont lassabb kamatvágási periódust körvonalaz a Fed számára, amit a szintén erősödő amerikai állampapír hozamok jeleztek, nehogy az infláció újra megerősödjön. Közben a magyar iparról sajnos nem kaptunk megnyugtató híreket.

Budapest,-,Jan,20:,Logotype,Of,Otp,Bank,Over,The
Az OTP részvényében 15 százalékos felértékelődési potenciál van / Fotó: Shutterstock

OTP

Az OTP-részvény korrekciója során az árfolyam visszacsúszott az 50 napos mozgóátlagig, pénteken innen vett újabb lendületet. Az elemzői célárak konszenzusa 21 306 forint, ami a jelenlegi árfolyamhoz képest 14,86 százalékos felértékelődési lehetőség, így a mostani árfolyam-korrekciót felfoghatjuk egy potenciális belépési pontként is. 

 

A technikai indikátorok sem túlvettséget, sem túladottságot nem mutatnak, az árfolyam az emelkedő trendcsatorna alsó részében, az 50 napos átlagár felett van, az emelkedés várhatóan tovább folytatódik.

Richter

A Richter-részvények továbbra is szépen erősödnek, a múlt heti korrekció csak a 20 napos átlagig tartott, de pénteken már felette zárt a papír. A technikai indikátorok továbbra is vételi erőt mutatnak, töretlen a bizalom a befektetők részéről. Időközben érkezett egy kedvező céláremelés is egy hazai elemzőháztól, amely megerősítette, hogy a növekvő gyógyszer-értékesítés, a legutóbbi felvásárlási hatások, a jobb pénzügyi eredmény, a kedvező devizahatás, a 2024-re várthoz képest kedvezőbb adóteher mind pozitívan befolyásolja a gyógyszergyártó értékteremtő képességét. 

 

Az elemzői konszenzus 11 893 forintig emelte a célárat, így a 9 százalékot meghaladó felértékelődési lehetőség még ad lehetőséget a befektetők számára megvenni a részvényeket.

Mol

A Mol-részvény technikai képe továbbra sem fest szépen, még akkor sem, ha a célár konszenzusa és a részvény jelenlegi árfolyama között közel 29 százalék felértékelődési lehetőség látható. A befektetők lényegében kivárnak a részvénnyel kapcsolatban, hiszen rengeteg történés van az olaj piacán, és az olajipart szélesebb körben is érintő geopolitikai feszültségek és piaci hatások is egyértelműen távol tartják a vételi oldalt. 

 

Az árfolyamcsökkenésnek valószínűleg még nem látjuk az alját, nem látszik a túladottság jele a grafikonon. Ha a részvény a 2700-as árfolyamról képes lenne felfelé kitörni, az trendforduló lehetne, de egyelőre az 50 napos átlagár alatt van az árfolyam.

Magyar Telekom

Az MTelekom jelentős céláremelést kapott a héten, amelyre szüksége is volt a részvénynek az elmúlt időszak megtámasztása miatt. A különadó megszüntetése kifejezetten kedvező hír a Magyar Telekom részvényesei számára, és a normalizálódó infláció is kedvező lehet az elemzők szerint. A versenytársakhoz képest jelentős alulértékeltséget látnak az elemzők a piaci összehasonlító árazások tekintetében, és az osztalék is komoly érv a friss elemzésben. 

 

A technikai képben az emelkedő trendcsatorna aljáról indulhat a mostani emelkedés, ami egybeesik az 50 napos mozgóátlaggal. A technikai indikátorok szintén long irányokat vetítenek előre, ugyanakkor a konszenzusos célárhoz még mindig alacsony, 3-4 százalékos felértékelődési potenciál tartozik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.