BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Okos telefon harcban a Nokia és a Samsung - Fotó

A világ két legnagyobb mobiltelefon-gyártója, a Nokia és a Samsung bemutatták legújabb termékeiket, amelyekkel igyekeznek felvenni a versenyt az Apple és a RIM ellen.

A Nokia ma leplezte le az N900 modellt, a felső kategóriás okos telefon az első Linux Maemo operációs rendszeren alapuló készülék a cégtől. A Reutersnek nyilatkozó elemzők úgy látják, a nyílt forráskódú platform használata kulcsfontosságú lesz a finn gyártó számára a piac visszaszerzésében.

A Nokia most hangsúlyt fektet a felső termékkategóriára, mivel az utóbbi időben nem csak eladásainak mennyisége, de árai is csökkentek ebben a szegmensben. A CCS Insight szakértője úgy látja, a Linux alapú új készülék jelentheti az alapot az Apple-lel és RIM-mel történő versenyhez.

A mai nap másik mobilpiaci híre, hogy a Samsung kifejleszti saját operációs rendszerét, a badát. A fent említett elemző szerint ez azt mutatja, hogy a Samsung is felismert a piaci igényeket, de nem tudni, szüksége van-e a világnak egy új mobil operációs rendszerre.

A Samsung és a Nokia együtt a teljes mobilpiac 60 százalékát fedik le, de mindkét cég vesztett részesedéséből az iPhone és a Blackberry javára.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.