BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A vártnál bizakodóbb a Nokia

A világ legnagyobb mobiltelefon gyártója szerint a piac jövőre tíz százalékkal bővül, ez magasabb, mint az elemzők által valószínűsített 8,6 százalék.

Timo Ihamuotila, a Nokia új pénzügyi igazgatója ma bejelentette: a finn vállalatóriás arra számít, hogy piaci részesedése a következő évben változatlan marad.

A fejlődés egészét tekintve a cég bizakodóbb, mint az elemzők többsége. Míg a szakértők 8,6, addig a Nokia 10 százalékos piacbővülésre számít 2010-ben – tudósít a Reuters.

A Nokia az év korábbi szakaszában elért 12-14 százalékos profit marzs megtartására számít, vagyis a haszon jóval a pár évvel ezelőtt elért 20 százalék alatt marad.

A Nokia tegnap jelentette be, hogy pert indít a legjelentősebb LCD és CRT gyártók ellen, mert gyanúja szerint a cégek kartelleztek és ezzel emelték fel a kijelzők árait.

A mobilpiaci rivális Samsung nemrég szintén optimista képet festett a 2009-es évről, mivel érintőképernyős készülékei segítették az eladások növelését.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.