BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szabadidős beruházást készítenek elő Gyálon

Közép-európai rekorder lehet Gyál: a Budapesthez fizikailag is hozzáragadt, ám már több mint tíz éve városként működő település határában óriási élményparkot, 600 szobás szállodát, konferencia-központot, üzleteket tervez egy beruházó csoport, amely szerint „minden képzeletet felülmúl” majd a komplexum, és nem lesz párja térségünkben.

A vállalkozás honlapján működő visszaszámláló szerint 2012 Mikulásra szeretnék átadni a hatalmas központot, amely feltehetően több tízmilliárd forintba kerül. Az önkormányzat elé november végén be is került egy levél, amelyben a befektető Titanic Waterpark Befektetési és Projectkezelő (TW) Zrt. vázolja a kizárólag saját forrásból megvalósítani tervezett beruházás főbb elemeit. A helyi lapban közöltek szerint a beruházó a projekt területének (több hektár) minden négyzetmétere után 560 forinttal támogatná a várost, valamint 500 millió forintot adna a helyi sportcsarnok építéséhez.

Gyálon néhány évvel ezelőtt egy másik csoport termálfürdőt és szállodakomplexumot akart építeni, miután sikeres fúrásokat végeztek azon a területen, ahol most a TW szeretne építkezni. Abból a beruházásból semmi sem lett, vélhetően nem sikerült finanszírozót találni. A banki háttérről egyelőre itt sem tudni semmit. Nem lehetetlen finanszírozást találni, de a mostani nemzetközi pénzügyi környezetben a korábbiaknál sokkal drágább projekthitelhez jutni, és általában jóval magasabb saját tőkét, valamint több fedezetet követelnek a pénzintézetek. MN




Hajógyári álmok

Ha minden akadály elhárul, a jövő év vége felé, de inkább 2011-ben belevághatnak a Hajógyári-szigetre tervezett 400 milliárd forintos Álom sziget megvalósításának.

A kongresszusi központ nem lesz ugyan amerikai léptékű, mint négy-öt éve gondolták, de ha tényleg megépül a 3000-3500 fő befogadására képes komplexum, akkor ide lehet hozni a közepeseknél kicsit nagyobb kongresszusokat is, amelyeknek vendégei hat-nyolcszor költenek többet, mint az átlagos turista.

A kongresszusi központ nem lesz ugyan amerikai léptékű, mint négy-öt éve gondolták, de ha tényleg megépül a 3000-3500 fő befogadására képes komplexum, akkor ide lehet hozni a közepeseknél kicsit nagyobb kongresszusokat is, amelyeknek vendégei hat-nyolcszor költenek többet, mint az átlagos turista.-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.