BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csökkenés helyett növekedés a befektetési ingatlanpiacon

A Colliers International pontosította az MTI tegnapi közleményét.

A Magyar Távirati Iroda (MTI) 2010. január 20-án kiadott közleményében a magyar befektetési ingatlanpiac további esését jelezte előre. Michael Smithing, a Colliers International budapesti ügyvezető partnere a nemzetközi ingatlanügynökség adataira hivatkozó hírrel kapcsolatban pontosította az összképet: „A szakmának elsősorban a bevételtermelő ingatlanok forgalmát kell figyelemmel kísérni, és ebben az összehasonlításban az idei évre jelentős növekedés jelezhető előre, azaz a 2009. évi €262 millióval szemben 2010-ben €400-450 milliós forgalom várható.

Balla Ákos, az értékbecslési és piackutatási üzletág igazgatója megerősítette, hogy 2009 folyamán Magyarországon valóban mindössze 17 tranzakciót könyvelhettek el a teljes  ingatlanszektorra vetítve –megközelítőleg  €569 millió értékben – ezek közül azonban csak 6 volt bevételtermelő befektetési ingatlanügylet (€262 millió).

A fennmaradó 11 ügylet kapcsán saját épületbe költöző tulajdonosok, hotelek illetve felújításra váró ingatlanok szerepeltek a listán, melyek megközelítőleg €307 millió értéket képviseltek. A bevételtermelő ingatlanok forgalmában az előző év fagyos hangulata után idén jelentős növekedés várható, nem lenne meglepő, ha a 2010-es év forgalma a magyar befektetési ingatlanpiacon elérné a €400-450 milliót.

„A befektetők 2010-ben várhatóan nem tévesztik szem elöl a befektetés aranyszabályait, azaz továbbra is a kiváló helyszínekre, a hosszú távú szerződési konstrukciókra és a fenntartható bérleti díjakra fognak koncentrálni”  –  összegezte a befektetési ingatlanpiacra irányuló várakozásokat Michael Smithing, a Colliers International budapesti ügyvezető partnere.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.