BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bepanaszolták az EU-nál a Google-t

Versenyt korlátozó magatartás miatt indulhat eljárás a Google ellen, miután három cég – köztük egy a Microsofthoz tartozó portál – panaszt nyújtott be a keresőóriás ellen.

A trösztellenes eljárás megkezdését három cég indítványozta az Európai Uniónál. A brit árösszehasonlító honlap, a Foundem, egy francia jogi kereső, az Ejustice.fr, valamint a Microsoft tulajdonában lévő Ciao From Bing nyújtott be panaszt a Google ellen – jelenti a Bloomberg.

A Foundem és az Ejustice azt állítja, hogy a Google, hátrányosan kezeli oldalaikat keresési találataiban, míg a Ciao From Bing a felhasználási feltételek kapcsán lát problémát. Utóbbi egyébként a Google AdSense reklámszolgáltatását veszi igénybe, a Microsoft 2008-ban vásárolta meg.

A Google blogjában számolt be az eseményekről, az EU pedig hozzátette: egyelőre nem indult hivatalos eljárás az ügyben. Nem ez az első eset, hogy Brüsszel átfogó vizsgálatot kezdeményez egy amerikai tech cég ellen. A Microsoft a közelmúltban változtatott a Windows telepítésén, hogy a felhasználók szabadon választhassanak maguknak böngészőt. Redmondot korábban 1,68 milliárd eurós bírsággal sújtották az Internet Explorer túlzott előnye miatt. Szintén 1,06 milliárd euróra büntették a vetélytársai ellen törvénytelen eszközökkel fellépő Intelt.


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.