BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ismét díjazták a fiatal vállalkozókat

Egy új, költséghatékony technológiát kidolgozó egyetemista nyerte el a Jövő Fiatal Vállalkozója Díjat, amelyet a Dreher Sörgyárak Zrt. alapított. A hét elején negyedik alkalommal átadott díj első helyezettje, Vincze Viktor egy olyan megoldást mutatott be a zsűrinek, amely forradalmasíthatja az intelligens otthonokban, a biztonságtechnikában, a konferenciamegoldásokban, az orvosi diagnosztikában, a mezőgazdaságban és még számos egyéb területen alkalmazott eszközöket.

Az úgynevezett SOM (System On Module) iránt egyébként már vannak érdeklődő befektetők, sőt magát a fejlesztést is a piaci igény ösztönözte – közölte lapunkkal Vincze Viktor. Hasonló rendszerek léteznek már a piacon, azonban a Műegyetem hallgatója által kifejlesztett SOM kompatibilis a jelenleg használt hasonló eszközökkel, gyorsabb és az ötletgazda szerint olcsóbb is, mint a napjainkban elterjedt megoldások. Az ifjú vállalkozó elmondása szerint napjainkban egy új elektronikai fejlesztés piacra dobása rengeteg munkát, komoly befektetést igényel, azonban az új eszköz jelentősen lerövidítheti, és ezáltal olcsóbbá teheti ezt a folyamatot.

Vincze Viktor a saját maga által végzett piackutatások alapján feltérképezte és meghatározta a magyar piaci igényeket, annak érdekében, hogy egy megfelelő komplexitású saját tervezésű System On Modullal piaci részesedést szerezzen. A terméket műszaki támogatás nyújtásával, saját fejlesztő környezet és szoftvercsomag biztosításával tenné teljessé.

A Jövő Fiatal Vállalkozója Díj nyertese 3 millió forint induló tőkét, emellett hat hónapos szaktanácsadást kap vállalkozása beindításához. A pályázat második helyezettje kétmillió, míg a harmadik egymillió forintot kap ahhoz, hogy valóra váltsa ötletét, illetve mindkét esetben félmillió forintos különdíjjal is gyarapodtak az ifjú ötletgazdák és hat hónapos szaktanácsadást is kaptak.

Az idei Jövő Fiatal Vállalkozója Díjra közel 100 pályamunka érkezett be 24 hazai felsőoktatási intézményből – mondta el Agócs Mónika, a Dreher Sörgyárak Zrt. vállalati kapcsolatok vezetője. A pályázat döntőjébe összesen tíz fiatal vállalkozó jutott be, akik szóban is bemutathatták ötleteiket a szakmai zsűrinek. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.