BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Még mindig Moszkva a legdrágább

Immár az ötödik egymást követő évben Moszkva dicsekedhet a legmagasabb szállodai árakkal a világon – derül ki az üzleti utazások szervezésével foglalkozó brit Hogg Robinson csoport (HRG) múlt évet értékelő elemzéséből.

Tavaly Moszkvában egy átlagos szállodai szobáért valamivel több mint 266 fontot kellett fizetni, ez némi csökkenést jelent az egy évvel korábbi 303 fonthoz képest. A sorban a második Abu-Dzabi: itt 223 font volt egy éjszaka ára. Tavalyelőtt egyébként még az ötödik helyen posztolt az arab város. A New York-i hotelek is megkérik az árat, de az itteni átlag – csaknem 204 font – csak a harmadik helyezésre volt elég 2009-ben.

A legdrágább városok top 10-es listáján egyetlen német város sem szerepel, közülük Frankfurt áll a legelőkelőbb, 18. helyen. A felmérés megállapításai szerint a világ legtöbb városában alacsony szinten vannak a szobaárak: a legerősebb, 23 százalékos csökkenés New Yorkban következett be, majd Dubaj és Dublin következik 21-21 százalékos eséssel. Zürichben és Hongkongban egyaránt 18 százalékkal kellett kevesebbet fizetni az üzleti utazóknak egy éjszakáért.

Moszkván kívül kelet-európai nagyváros még az első 20-ban sem található a listán. Az elemzés a kelet-európai térséggel kapcsolatban megemlíti, hogy az előző évhez képest tavaly átlagosan 18,5 százalékkal csökkent a hotelszobák ára. A csökkenést részben a visszaeső kereslettel magyarázzák az elemzők, de szerepet játszhat ebben az is, hogy a térségben az utóbbi időben sok új szálloda létesült, így a kínálat jócskán meghaladja a keresletet. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.