BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Növekedést vár az IBUSZ

A tavalyi évben 15,2 milliárd forint árbevételt ért el az IBUSZ Utazási Irodák Kft., ez gyakorlatilag megegyezik az egy évvel korábbi, 2008-as forgalommal – hangzott el a társaság tegnapi sajtótájékoztatóján. A cég három üzletága közül a legnagyobb, a turisztikai tavaly 8 milliárd forintos árbevételt ért el, ez szintén stagnálást jelent a bázisévhez képest. „Az idén azonban már növekedésre számítunk ebben az üzletágban” – mondta a Világgazdaságnak Komora Zoltán, az IBUSZ turisztikai igazgatója.

Véleménye szerint a növekedést rugalmas árpolitikával, kreativitással és innovációval sikerülhet elérni. Kiemelte: az értékesítési csatornák közül egyre nagyobb hangsúlyt helyeznek az online értékesítésre, ennek megfelelően márciustól új honlapot indítanak, amely a saját foglalási rendszer mellett online bankkártyás fizetési lehetőséget is nyújt. Hozzátette, hogy az internet mellett 60 saját irodájukban, illetve 400 szerződött partnerükön keresztül is értékesítik az utakat.

Komora Zoltán tájékoztatása szerint a turisztikai üzletágukon belül nagyjából fele-fele a céges és a lakossági utaztatások aránya, a magánügyfeleik száma meghaladta tavaly a százezer főt. Az ügyfelek utazási szokásainak változásáról elmondta, hogy a válság következtében a rövidebb utak kerültek előtérbe, nehezebben lehetett a 10-11 napos utazásokat értékesíteni (három ilyen utakat bonyolító charterük volt), így az idén már csak egyhetes szervezett utakat értékesítenek az európai desztinációikra. A már megjelent nyári katalógusuk kínálatára pedig április végéig nagyon kedvező, 20-30 százalékkal alacsonyabb, úgynevezett „first minute” árakat alkalmaznak. A repülőjegy-értékesítésben az árbevétel tekintetében az IBUSZ 2009-ben is az egyik legnagyobb értékesítő iroda volt, a céljuk az idén a piaci pozíciójuk megőrzése és a repülőjegy-forgalom további növelése, amit a céges utaztatások bővítése által kívánnak elérni. NM


Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.