BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szoftvert frissítenek a vállalatok

Az idén az informatikai szoftverre szánt vállalati pénzek több mint fele a jelenlegi alkalmazások frissítésére és fejlesztésére megy el a Forrester Research felmérése szerint. A kutatás alapján ennek hátterében az áll, hogy számos ilyen jellegű beruházás elmaradt a múlt évben a kedvezőtlen gazdasági feltételek miatt – olvasható az InformationWeek összeállításában. Ezért a cégek az idén igyekeznek behozni az ezen a területen felhalmozott lemaradásokat.

A nagyvállalatok 41, míg a kis és közepes cégek (kkv) 21 százaléka tervezi a meglévő pénzügyi szoftvere frissítését, míg a nagyok 48, illetve a kkv-k 19 százaléka az ügyfélkapcsolati megoldásnál is hasonló lépést tervez. Az iparág-specifikus szoftverek esetében a nagyobb cégeknél 52, míg a kkv-knál 18 százalék készül frissítésre. A kkv-k több mint 20 százaléka tervezi új ügyfélkapcsolati vagy információ- és tudásmenedzsment-szoftver bevezetését.

A felmérés szerint a vállalkozások nagy része az új megoldások alkalmazása helyett inkább a meglévők továbbfejlesztésére összpontosít. Amíg a társaságok a költségcsökkentést és a hatékonyságnövelést tekintik prioritásnak, addig a technológiai megoldásszállítóknak egyértelműen be kell bizonyítaniuk alkalmazásaik üzleti hasznát a siker érdekében. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.