BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elektromosautó-projekt veszi kezdetét a bajor fővárosban

Elektromos autók és a használatukhoz szükséges töltőállomás-infrastruktúra kiépítésére, illetve kipróbálására nyílik lehetőség annak a müncheni projektnek a keretében, amelyről a közelmúltban állapodott meg a BMW csoport, a Siemens és a Müncheni Városi Művek (SWM) alkotta konzorcium. A bajor főváros egyike a német közlekedési minisztérium által kijelölt nyolc e-mobilitási modellrégiónak. A müncheni e-töltőállomáshoz a Siemens szállítja a technikát, az SWM pedig a zöldáramot. A BMW pedig az eddigi 15 darabos járműflottát 40-re bővíti. Az érdeklődők ez év tavaszán már pályázhatnak is ezek használatára, a tényleges átadásra ősszel kerül sor.

A már említett nyolc modellrégióban tesztelik az elektromos autókat, hogy mielőbb előkészítsék a tényleges piaci bevezetésüket. A minisztérium szándéka szerint Németország lesz az e-mobilitás vezető piaca Európában.

A konzorcium új mércét akar felállítani az e-járművek gyorstöltése területén, olyan rövid töltési időket kell elérni, hogy ezek a járművek minél szélesebb felhasználói csoport számára legyenek vonzók, illetve, hogy egy töltéssel a gépkocsik minél hosszabb távot legyenek képesek megtenni.

A BMW-nél a teszt során szerzett tapasztalatokat a leendő Megacity Vehicle elnevezésű jármű fejlesztésében kívánják hasznosítani, amelynek az évtized első felében kell a BMW almárkájaként a piacra kerülnie.

Az SWM egy éven belül 100 ökoáramtöltő állomást telepít a város területén, az elektromos autókat használókkal egyeztetett helyeken, utcákon, parkolókban, cégautóflották telephelyein. Az SWM saját járműparkjába is tervez e-autókat beszerezni. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.