BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kína a Google-nak: Maradhattok, de nélkületek is megvagyunk

A kínai ipari és információ technológiai miniszter ma közölte: országa örömmel fogadná, ha a Google növelné piaci részesedését.

Li Yizhong miniszter ma a Reuters tudósítása szerint kijelentette, hogy örömmel venné, ha a Google növelné piaci részesedését Kínában. Az ipari és információ technológiai miniszter hozzátette, hogy a keresőóriáson múlik, továbbra is az országban marad-e.

A kínai illetékesek egyébként idáig azt sem erősítették meg, hogy Peking és a Google egyáltalán tárgyal a cég helyzetéről. Eric Schmidt, a Google vezére viszont a múlt héten úgy nyilatkozott, hogy hamarosan nyilvánosságra hozza a megbeszélések eredményét.

Az internetet felügyelő miniszter mai, AP által idézett nyilatkozatában egyúttal arra figyelmeztette a Google-t, hogy tartsa be a törvényeket, ellenkező esetben következményekkel kell számolnia. Li Yizhong azt is leszögezte, hogy Kína internetes kultúrája akkor is fejlődni fog, ha a Google a távozás mellett dönt. Li ismételten kiállt a világháló cenzúrázása mellett, mondván: az emberek számára káros információkat ki kell szűrni.


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.