BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Közös üzletben a Libra és a Kulcs-Soft

A magyar szoftverfejlesztő cégek önállóságuk megtartása mellett új utakat keresnek a piacon a hosszú távú fennmaradás érdekében. Ennek egyik példáját az a stratégiai megállapodás illusztrálja, amelyet tegnap írt alá a hazai ügyviteli szoftverpiac két meghatározó cége, a Kulcs-Soft Nyrt. és a Libra Szoftver Zrt. A szerződés szerint a két társaság vállalja egymás termékeinek viszontértékesítését és marketingtevékenységeik összehangolását.

Sok ugyanis a közös vonás a két cég között, mindkettő története a 80-as évekre nyúlik viszsza, de legalább annyi különbség is található köztük, mégis megvalósíthatónak vélik az együttműködést. A Kulcs-Soft a dobozos szoftverek piacát célozta meg, a Libra pedig a komplex, integrált rendszerek területén tevékenykedik, így termékeik és célcsoportjuk nincs átfedésben, hanem kiegészítik egymást. „Arra a felismerésre jutottunk, hogy az értékesítésünk és a marketingünk összehangolásával a teljes hazai piacot le tudjuk fedni az egyéni vállalkozóktól a több ezer fős nagyvállalatokig” – jelezte Kulcsár Tibor, a Kulcs-Soft elnök-vezérigazgatója.

„Úgy állapodtunk meg a Kulcs-Softtal, hogy akinek a Libra túl nagy és bonyolult, azoknak a Kulcs-programokat ajánljuk, akik pedig felhasználóik közül »kinövik« a dobozos termékeket, és komplex, integrált rendszert keresnek, azoknak a Kulcs-Soft a Librát ajánlja” – vázolta az együttműködés lényegét Faur Kálmán, a Libra Szoftver elnök-vezérigazgatója. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.