BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Meghatározó az e-check-in a repülőtereken

A világ vezető repülőtér-üzemeltetőinek négyötöde tervezi, hogy az önkiszolgáló check-in rendszert teszi a beszállási procedúra elsődleges módjává – áll a repüléstechnikai informatikára specializálódott SITA legújabb globális felmérésében. A felmérésben részt vevő repülőterek 63 százaléka már rendelkezik önkiszolgáló check-in pulttal. Ez az arány 2012-ig várhatóan már 90 százalék lesz. A technológiai iparnak nagy üzlet a reptéri IT, egyes becslések szerint az ilyen célú éves költés tavaly megközelítette a 3 milliárd dollárt.

A reptér-üzemeltetők legnagyobb arányban az utasszállítási folyamatokra és szolgáltatásokra költenek, második helyen áll az utasbiztonság, de az effajta beruházásokban kiemelt szerepet játszik a poggyászkezelési folyamatok elektronizálása is. A repülőterek valamivel több mint a fele az elektronikus dokumentumok használatát tartja a legjelentősebb infokom befektetésnek, egy részük szerint a mobileszközökre kifejlesztett megoldások játsszák a legfontosabb szerepet a jövőben. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.