BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szabadesésben a hotelárak

Ötéves mélypontra jutottak tavaly a szállodai árak – ez derül ki a hotels.com adataiból. A hotelfoglalási honlap 94 ezer szálláshelyen mérte fel, mennyit fizetnek a vendégek egy-egy szobáért. Monte-Carlo vezeti a legdrágábbak listáját, itt tavaly ugyan 9 százalékkal csökkentek átlagban a szobaárak, de még így is 177 eurót kellett fizetni egy éjszakáért.

A kontinensek közül Európában estek vissza legkisebb mértékben (13 százalékkal) az árak, az átlag nem érte el a 100 eurót. Az észak-európai, az olasz és a brit szállodák ennél drágábbak, Kelet-Közép-Európa viszont továbbra is olcsó célpont. Lengyelországban és Magyarországon (itt 20 százalékos volt a csökkenés) egy hotelben eltöltött éjszaka átlag 70 euróba került, Csehországban viszont csak 68-ba. A kontinens listavezetője Svájc, itt egy szállodai szobáért átlagosan 135 eurót fizettek a vendégek, akik 11 százalékos árcsökkenésnek örülhettek.

Közép- és Dél-Amerikában több mint ötödével csökkentek a szobaárak. Ázsiában pedig 16 százalékkal kínálták olcsóbban a szobákat, itt az üzleti utazók elmaradása húzta lefelé az árakat. Az Egyesült Államokban és Kanadában 14 százalékos átlagos árcsökkenést regisztrált a hotels.com.

A portál szerint Abu-Ddzabi volt tavaly a legdrágább Európán kívüli úti cél, egy szállodai éjszakáért átlagosan 164 eurót kellett fizetni. Két európai város következik a sorban, Genfben (12 százalékos csökkenés után) tavaly átlagosan 163 euróba került egy szállodai éjszaka. A korábbi legdrágább városban, Moszkvában könyvelhették el a hotelek a legnagyobb zuhanást, de még 41 százalékos csökkenést követően is igen magasak a szobaárak, átlag 152 euróba kerülnek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.