BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Telekom Tv: saját tartalommal

Mától megindítja saját gyártású műsorait a Magyar Telekom a néhány hónapja elindított tévécsatornáin, a Life Networkön és az Ozone Networkön – jelentették be a távközlési csoport legutóbbi tájékoztatóján. Elsőként az utóbbin jelennek meg az időjárással kapcsolatos programok, de lapunk kérdésére Koltai Péter, a tévécsatornákért felelős leánycég, az Origo csatornaigazgatója jelezte, már vizsgálják más típusú műsorok gyártásának a lehetőségét is. Idesorolta a realityműsorokat, a nézők később betekintést nyerhetnek egyebek mellett egy ház építésének a kulisszatitkaiba. A két tematikus csatorna közül az Ozone Network az időjárás, a klímaváltozás, a természet és az ember mindennapi kapcsolata, a Life Network pedig az egészség, az egészséges életmód köré szerveződik.

A tematikus csatornák a tévén kívül az internetes és a mobilplatformokon is elérhetők. Pataki Róbert, a Magyar Telekom stratégiai és üzletfejlesztési vezérigazgató-helyettese ennek kapcsán elmondta: „A multiplatform alapú csatornák tavaly őszi bevezetésével a televíziószolgáltatás a cég három képernyős stratégiájának legdinamikusabb elemévé vált. A tv-csatornák abban is segítenek nekünk, hogy minél többféle ajánlattal el tudjuk érni az ügyfeleket mindhárom képernyőn keresztül. A csatornákkal kapcsolatos elvárásaink egyelőre nem pénzbeliek, a nézettség növelését kell elérniük.”

Az Ozone Network jelenleg közel egymillió háztartásban mintegy 2,5 millió néző számára hozzáférhető. Az időjárással kapcsolatos műsorhoz 50 mérőállomásról érkeznek az adatok. A hőmérsékleti információkat szél- és hőtérképek, zajszennyezettségi adatok, hójelentések és vízhőmérsékleti értékek egészítik ki. Az iPhone és a webes felhasználók folyamatosan követhetik az ország különböző pontjain elhelyezett 25 webkamera által közvetített élő képeket.

Az AGB adatai szerint az Ozone Network a nézettebb és nem a Life Network, ebben az évben a Magyar Telekom célja az, hogy valamelyik csatorna bekerüljön az AGB mérései szerint készült lista öt legjobbja közé. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.