BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kemény évre számít a Volkswagen

A Volkswagen csoport az év első három hónapjában csaknem negyedével emelte meg értékesítéseinek számát.

Európa legnagyobb autógyártója 1,73 millió gépkocsit értékesített az első negyedévben, 24,6 százalékkal többet, mint az előző év azonos időszakában. A legnagyobb, 61 százalékos növekedést Kína produkálta, ahol márciusig 457 300 autó talált gazdára, míg az amerikai piacon 37,2 százalékkal, 80 ezerre emelkedtek az értékesítések.

Európa egészét tekintve a Volkswagen csoport 13,5 százalékos növekedést produkált, de a hazai piacon mindössze 1,2 százalékot javított a konszern a roncsprémiumok megszüntetésének hatására. Ami a márkákat illeti: az első negyedévben a Volkswagen könyvelhette el a legnagyobb (27 százalék) emelkedést, második helyen az Audi, 25,9 százalékkal, majd a Skoda következik, 25 százalékkal.

Christian Klingler, a Volkswagen igazgatótanácsának tagja az AP szerint úgy fogalmazott: egyértelműek a kilábalásra vonatkozó jelek, de a cég ennek ellenére kemény évvel számol. A cég nem adott közre márciusi adatokat, a Ford viszont igen, és – kihasználva az alkalmat – meghirdette elsőségét az európai piacon. Az amerikai vállalat az előző hónapban több autót értékesített, mint német riválisa, de az év egészét tekintve nem számít arra, hogy megelőzheti a Volkswagent.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.