BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megháromszorozta nyereségét a Canon

A Canon az első negyedévben több mint háromszorosára emelte nettó profitját, amely így az előző évi 17,7 milliárd jenhez képest 56,8 milliárd jenre bővült – tudósított az AFP. Az árbevétel 10 százalékkal emelkedett, és a cég a jó eredmények fényében 240 milliárd jenre emelte a 2010-re vonatkozó profitkilátásait. Ez 82,3 százalékos növekedést jelentene az előző évhez képest. A terv nem tűnik túlzónak, ugyanis a vállalat folyamatosan erősödő keresletre számít Kína és más fejlődő államok részéről. Az első negyedévben már jelentősen hozzájárult a haszon növekedéséhez az amerikai és az ázsiai piac helyreállása is, a lézernyomtatók értékesítése például több mint kétszeresére emelkedett. Az amerikai eladások 16, az európai értékesítések 9,8 százalékkal bővültek.

Számítástechnikai eszközökből (digitális fényképezőgépek, szkennerek, kamkorderek) 19,8 százalékkal több talált gazdára, mint az előző év hasonló időszakában. Az AFP jelentése szerint a Canon a konjunktúra élénkülésével fokozatos javulást vár a tintasugaras nyomtatóktól és a kompakt digitális fényképezőgépektől is. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.