BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szankció jogsértő reklámok miatt két internetcégre

Jogsértő öszszehasonlító reklámokat tett közzé két távközlési szolgáltató, a FiberNet Zrt. és a ViDaNet Zrt. – állapította meg a Gazdasági Versenyhivatal. A két vállalkozás elhallgatta a versenytársai által kínált internetcsomagoknak az övékénél kedvezőbb tulajdonságait. A versenyhatóság összesen 2,5 millió forint bírságot szabott ki a cégekre.

A FiberNet Zrt. 2009 áprilisa és júliusa között Kalocsán, Siófokon és Nyergesújfalun internetszolgáltatását népszerűsítő hirdetéseket juttatott el a fogyasztókhoz, ezekben saját termékének árát és tulajdonságait más helyi szolgáltatók termékeinek a paramétereivel hasonlította össze. Ezek az összehasonlítások a GVH vizsgálata szerint azonban nem voltak objektívek.

Kalocsán például nem tüntette fel megfelelően, hogy a sajátjával ellentétben a rivális termék hűségnyilatkozat nélküli. A GVH kétmillió forintra bírságolta.

Hasonló ügyben járt el a ViDaNet Zrt.-vel szemben, amelynek félmillió forint bírságot kell fizetnie. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.