BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tarolt a BP az első negyedben

A British Petroleum (BP) olajóriás az idei első negyedben több mint megkétszerezte a profitját a múlt év azonos időszakához viszonyítva, az olajárak emelkedésének köszönhetően.

Az utánpótlási költség figyelembe vételével számított profit összege ez év első három hónapjában 5,6 milliárd dollár volt, a tavaly első negyedben mért 2,4 milliárd dollárral szemben. Ez 135 százalékos emelkedést jelent – tudósít a BBC.

A BP profitált az olajárak globális drágulásából: ez év első három hónapjában az átlagár 76 dollár volt hordónként, az egy évvel korábbi átlag 41 dollárral szemben. Noha az olaj iránti kereslet továbbra is viszonylag gyenge, az olajárat fellendítette a globális gazdaság élénkülése által keltett derűlátás, valamint a kereskedők spekulációja. A BP szerint az idei termelés egészében véve várhatólag valamivel elmarad a tavalyi szinttől. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.