BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb mérföldkő a műholdas tévézésben

Az utóbbi hónapokban nagyon dinamikusan nőtt a Magyar Telekom műholdas tévészolgáltatására, a T-Home Sat TV-re előfizetők száma, a távközlési társaság legutóbbi jelentése szerint az ügyfélszám elérte a kétszázezret. A háromképernyős stratégiát hirdető vállalatcsoport ezenkívül internetalapú (IPTV) tévészolgáltatást is nyújt, az erre előfizetők száma már meghaladja a nyolcvanezret. A legrégebbi kábeltévés csomagok iránt is élénk a kereslet – derül ki a közleményből.

A kedvező folyamatok a T-Home márka országos televíziós piaci részesedésében is éreztetik hatásukat, a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) kimutatása szerint a társaság részesedése 2009. júniusban 18,2 százalék volt, ugyanez a mutató 2010. januárra 22,2 százalékra bővült. Az ügyfelek több mint egyharmada új előfizetőként választja a T-Home televíziós szolgáltatásait.

Az NHH szerint a mintegy 3,8 millió magyarországi háztartás közül közel hárommillióban van valamilyen előfizetéses televíziószolgáltatás. A fennmaradó nyolcszázezer háztartásban a tető- vagy szobaantennával szabadon fogható analóg és digitális földfelszíni sugárzású műsorokat, vagy ingyenesen elérhető műholdas adásokat néznek. A digitális előfizetéseken belül az év elején 389 ezerről 404 ezerre nőtt a kábeltelevízióra vagy IPTV-re előfizetők száma, ugyanakkor 752 ezerről 744 ezerre csökkent a műholdas szolgáltatást igénybe vevők száma. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.