BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabban a vásárlókra építenek a közösségi oldalak kiötlői

Úgy tűnik, hogy a közösségi oldalak kiötlői nem ismernek határokat. Jelenleg az egyik legkedveltebb szabadidős program akadt a „horgukra”: a vásárlás. Shoppingolni ugyanis az emberek többsége szeret, ki kisebb, ki nagyobb összeget költ el márkás cikkekre, s plázákban, üzletekben alighanem jó pár órát eltöltenek hetente. A Blippy névre hallgató s többé-kevésbé a Twitter működési elvét követő oldal (a hálózat lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy rövid bejegyzéseket vagy egymásnak szánt üzeneteket írjanak) pedig éppen ezen alapul. A résztvevők értesülnek egymás vásárlásairól, azazhogy éppen mire, hol és mennyi pénzt költöttek el az adott pillanatban, miközben 140 karakter erejéig a gondolataikat is megoszthatják egymással, véleményt írhatnak az adott márkáról, netán az üzletről.

A felhasználóknak a hitelkártya adatát kell bepötyögniük, így minden egyes alkalommal, amikor használják, a barátok is látják – valós időben – a költekezésüket, a videokölcsönzéstől kezdve a tankoláson, a hamburgerevésen át akár a televízió vásárlásáig. S minden egyes tranzakció egyúttal alkalmat is adhat a csevejre.

A Blippy azonban aligha törhet olyan babérokra, mint a Twitter, hiszen számos korláttal kell szembenéznie. A közösségi oldalon szereplők egyrészt potenciális célpontjai lehetnek a kereskedőcégeknek, hiszen ha valaki például száz eurót költ el havonta könyvekre, akkor alighanem előbb-utóbb a kiadók „célpontjává” válik. Másfelől a nagyobb összegű vásárlások az adathalászok figyelmét is felkelthetik, s valószínűsíthetően igyekeznek a hitelkártyához tartozó bankszámlához is hozzáférkőzni. VG


A Blippyn regisztráltak értesülnek egymás vásárlásairól is, de véleményt is cserélhetnek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.