BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szűrővizsgálatokkal pénzt szerezhetnek a bajai kórháznak

Ingyenes szűrővizsgálatokon, egészségügyi tanácsadáson, előadásokon vehetnek részt szombaton a bajai Szentháromság térre látogatók a Richter Egészségváros Program egész napos családi rendezvényén.

A 10 órától délután 6-ig tartó rendezvényen bárki évek óta halogatott egészségügyi ellenőrzéseken eshet túl, többek között prosztata-, csontritkulás- és bőrgyógyászati szűrést, koleszterinszint- és vérnyomásmérést végeztethetnek el szakemberekkel a rendezvényre látogatók. A szűrővizsgálatok mellett az Alzheimer-kórrak kapcsolatos, nőgyógyászati, kardiológiai és urológiai témában felmerülő kérdésekre kaphatnak választ.

De nemcsak saját egészségükért tehetnek a látogatók, hanem a város egészségügyi intézményének fejlesztéséhez is hozzájárulhatnak. A Richter ugyanis két millió forint adományt ajánl fel a Bajai Szent Rókus Kórháznak, amit a rendezvényre látogató és a programokban aktívan részt vevő lakosok egy játék keretében növelhetik.

Az Egészségváros programsorozat tavalyi állomásain a Richter felajánlását a résztvevők a hét helyszínen 13,8 millió forinttal egészítettek ki pusztán azzal, hogy részt vettek az egészségügyi szűrővizsgálatokon, előadásokon vagy tanácsadásokon, így a kórházak közel 27,8 millió forint támogatást kapott a gyógyszergyártótól.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.