BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Leállította két amerikai gyárát a Nissan

A japán autógyár közölte: csütörtöktől legalább három napra leállítja a termelést két összeszerelő üzemében a motorvezérlő egységek hiánya miatt.

A Nissan a tervek szerint július 20-án kezdi újra a termelést az érintett üzemekben. A harmadik legnagyobb japán autógyár korábban már hírt adott arról, hogy hazai gyáraiban fennakadást okozott, hogy a Hitachi nem szállította le időben a motorvezérlő egységeket - jelenti az AFP.

A Hitachi szintén a partnerét okolta a késedelemért és nem tudta megindokolni, miért nem érkeztek meg telephelyére az egységek gyártásához szükséges chipek. A leállás mintegy 20 ezer autó gyártását késlelteti és egyúttal hatással van a Honda, valamint a Subaru márkák termelésére is, bár az alkatrészek 90 százalékát a Nissan használja fel.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.