BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Növelte bevételét a Vodafone csoport

A Vo-dafone csoport árbevétele az előző év azonos időszakához képest 4,8 százalékos növekedéssel 11,3 milliárd font lett a társaság 2011-es pénzügyi évének június végén zárult első negyedében – számolt be a cég eredményeiről a MarketWatch. 

Ebben az időszakban a szolgáltatási árbevétel 4,9 százalékkal, 10,6 milliárd fontra nőtt, míg a beruházások 1,041 milliárdot tettek ki. Emellett a csoport 3 milliárd fontot költött frekvencialicencekre Indiában és Németországban. A cég cash flow-ja a vizsgált időszakban 1,767 milliárd font volt, ez a devizahatásokkal történt kiigazítások után éves összehasonlításban nagyjából stabilnak tekinthető.

Vittorio Colao, a Vodafone vezérigazgatója közleményében aláhúzta: ez a cégcsoport első növekedést mutató negyedéve a globális recesszió kirobbanása óta. A társaság vezetője mindehhez hozzátette, hogy az eredmények az afrikai, az ázsiai, a közép-európai és a közel-keleti piacok kiemelkedő teljesítményének köszönhetők.

Az idei pénzügyi évről szólva a Vodafone közleménye megjegyzi: az első negyedévben az üzletmenet megfelelt a vezetőség várakozásainak, az eredmény relatív javulása pedig zömmel az esztendő második felében következik be. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.