BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orbán és Csányi is szereti a focit

„Csányi Sándor garanciát jelent arra, hogy a magyar labdarúgás üzleti alapon is meg tud szerveződni” – mondta a kormányfő azt követően, hogy megbeszélést tartott a Magyar Labdarúgó-szövetség új elnökével. Orbán Viktor jelezte, úgy tud a kormány és a parlament segíteni az üzleti alapok lerakásában, hogy támogatja a sportpiacot megszervezni akaró szándékot. „Ezért készült el az az öt látványsportágat érintő tervezet, mely megpróbálja ezeket üzleti forrásokhoz juttatni” – magyarázta a kormányfő. A sportpiac megteremtése új munkahelyek ezreit jelenti, ráadásul sok fiatal számára a sport az egyetlen kitörési lehetőség.

A tervezett új nemzeti stadionnal kapcsolatban Orbán Viktor kiemelte: a törvénytervezetben is fontos célként nevezték meg a sportlétesítmények fejlesztését, felújítását, újak építését, egy nemzeti program keretében. „Nem egy stadiont, hanem a legjobb arénát akarom megépíteni” – fogalmazott Csányi Sándor. A bankvezér így reagált a KÉSZ Holding Zrt. ajánlatára, miszerint a cég ingyen vállalta volna az új stadion megvalósíthatósági tanulmányának elkészítését. Konkrétumok nélkül azt is elmondta: biztos, hogy az OTP nagy összeggel fogja támogatni az MLSZ-t. (Az OTP-vezér bankadót érintő véleménye a 10. oldalon) VM

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.