BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pang az orosz autópiac, de egyre több luxuskocsi talál vevőre

Noha az oroszországi autópiacon pang a forgalom - az idei első félévben összességében csak 3 százalékkal több személygépkocsit adtak el - ám ezen belül jelentős mértékben 30,5 százlékkal megugrott az értékesitett luxusautók száma.

A RIA Novosztyi által idézett Kommerszant című üzleti lap szerint az orosz luxuskocsi-kereskedők bánják, hogy erre az évre óvatosak voltak rendeléseiknél.

Szerintük jobban jártak volna, ha kockázatot vállalva több luxuskocsit rendeltek volna a vevőiknek. Az egyik kereskedőnél Bentleyből 35 százalékkal többet adtak el, mint a tavalyi első félévben.

Egy ilyen kocsi átlagos ára 311.887 dollár. Ám a hires Rolls-Royce-ból is csaknem háromszor annyi fogyott el, mint a 2009 első felében. Pedig e kocsik ára aztán tényleg nem olcsó: az orosz autópiacon 410.000- 850.000 dollár között kapható. "Jelentős kereslet" mutatkozik a régóta várt és tavaly forgalomba került Rolls-Royce Ghost iránt is, ennek értéke Oroszországban 410.000 dollár.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.