BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vodafone: a hónap végén jön az iPhone 4

Távközlés. A Vodafone Magyarország november 29-től kezdi árusítani hálózatában az Apple legújabb mobilját, az iPhone 4-et, kimondottan az erre a készülékre kidolgozott tarifacsomagokkal. Ezzel megszűnik a versenytárs T-Mobile eddigi kizárólagossága az alma logójú telefonkészülékek magyarországi forgalmazásában. Az árakat és az új tarifacsomagokat a következő napokban hozza nyilvánosságra weboldalán a mobilszolgáltató.

A néhány éve még éppen az exkluzív szerződéseken alapuló üzleti modellhez ragaszkodó Apple-nél a hírek szerint új szelek fújdogálnak. A Gemalto nevű céggel manapság már egy beépített SIM kártyás modell fejlesztésén dolgoznak együtt. (Ezzel az iPhone-hívők a cég webshopján, az iTuneson keresztül juthatnának szolgáltatófügget-len készülékhez.) Az ügyfél-azonosító SIM kártyák mostani generációja az operátorral hozza szorosabb kapcsolatba a telefon tulajdonosát, míg az új „beágyazott” technológia a mobilok gyártóival feltételez majd közelebbi viszonyt. Az újfajta azonosító a telefon memóriájának egy biztonságos részén tárolná az ügyféladatokat, illetve a különféle alkalmazásokat, köztük is főként a mobilfizetéshez kapcsolódókat. Elemzők most azt találgatják, vajon az Apple márka elég erős-e már ahhoz, hogy elvegye „az ügyfélkapcsolatot” a mobiloperátoroktól.

A legújabb hírek szerint azonban az Apple egyelőre nem megy fejjel a falnak, az ellenérdekelt amerikai és európai mobilszolgáltatók nyomására 2012-ig elhalasztotta saját SIM kártyás terveit. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.