BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Adatközpontok korszerűbb és olcsóbb hűtéssel

Az APC by Schneider Electric kifejlesztette az első olyan külső levegős szabad hűtési megoldást, amely ugyanakkor megakadályozza, hogy a külső levegő közvetlen kapcsolatba kerüljön az adatközpontéval.

Az EcoBreeze rendszer automatikusan át tud kapcsolni a levegő-levegő és a közvetett elpárologtatású hőcserélő között, kihasználja a külső és az informatikai eszközök által kifújt levegő hőmérséklete közötti különbséget, így az adatközpont gazdaságos hűtésével csökkenthető az energiafogyasztás.

Az adatközpontok folyamatos terjeszkedése miatt a helyi energiaszolgáltatók komoly akadályokat gördítenek azok növekvő energiafogyasztása elé, ezért növekszik az igény az áramfogyasztás csökkentésére egyebek mellett a szabad hűtéssel. Az adatközponton kívül elhelyezett egység kihasználja a helyi klíma előnyeit. Az EcoBreeze rendelkezik egy gázzal működő, a vegyi kezelést szükségtelenné tévő vízkezelő rendszerrel is.

A hűtési megoldás 50 kW kapacitású modulokban érhető el, a moduláris konstrukció lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy csak akkora kapacitást vásároljanak meg, amekkorára éppen szükségük van.

Az EcoBreeze az adatközponton kívül helyezhető el, nem foglalja el a helyet az informatikai berendezések elől. A rendszert jövő évtől kezdik el forgalmazni Európában.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.