BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Áramszünetre is felkészülnek a japán tévéfejlesztők

Többen is átélhették már azt a bosszúságot, amikor éppen kedvenc tévéműsoruk nézése közben elment az áram, s lemaradtak a film kulcsfontosságú pillanatairól, netán gólokról. Ezt szem előtt tartva indította el a Toshiba Power tv-családját, e készülékekben beépített újratölthető akkumulátor van. Ez két órán keresztül képes energiaforrást nyújtani a készülék számára – remélve, hogy ennyi idő alatt az energiahálózat is helyreáll –, azaz a foci- vagy a tévésorozatok rajongói is megnyugodhatnak, nem maradnak le az aktuális eseményekről. Emellett az is újdonságot jelent, hogy beépített automatikus jelerősítővel is rendelkeznek a készülékek, azaz képesek a gyengébb vételi jelet is feljavítani.

A készülék különösen azokon a helyeken válhat népszerűvé, ahol gyakoriak az áramkimaradások – vélik a Toshiba szakemberei. A Power tévécsaládban egyelőre 32 és 24 colos modellek lesznek, az ára pedig 290–400 dollár között mozogna. A PC1 fantázianevű LCD-televízió forgalmazása decemberben kezdődött el, egyelőre a délkelet-ázsiai piacokon (többek között Indonéziában, a Fülöp-szigeteken, Szingapúrban, Thaiföldön), ahol a japán társaság 2011-ben már több mint 1,2 millió darab eladását tervezi, s várakozásai szerint mindeközben meglévő piaci részesedése 10-ről 20 százalékra emelkedne.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.