BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Közel hoznák az uniós elnökséget

A magyarok honlapját 25 fős stáb működteti, az üzemeltetés mintegy kilencvenmillió forintba kerül

Kommunikáció. Az átlagemberek számára is érthetővé és átélhetővé kívánja tenni Magyarország EU-elnökségét a kormány, amely ennek érdekében több száz uniós programot kínál január és július között. Mint azt Győri Enikő EU-ügyekért felelős államtitkár egy sajtótájékoztatón elmondta, a szakmai, diplomáciai rendezvények mellett a lakosságot is megmozgató eseményeket szerveznek majd. „Tudatosítani szeretnénk az emberekben, hogy az EU nekik is egy lehetőség, és rajtuk múlik, hogy élnek-e vele” – fűzte hozzá Kovács Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium kormányzati kommunikációért felelős államtitkára. Az uniós elnökség népszerűsítését szolgálja a magyar elnökség hétfő óta elérhető honlapja is, az eu2011.hu, amely folyamatosan frissülő információkkal, kulturális ajánlóval, élő közvetítésekkel, galériával és a későbbiekben blogokkal várja a látogatókat. Az oldalt 25 fős stáb működteti, az üzemeltetés mintegy 90 millió forintba kerül. A website-ot létrehozó szoftvert az elnökségtől december végén elköszönő Belgium ingyenesen bocsátotta Magyarország rendelkezésére, így csak a „magyarosítására” kellett költeni mintegy nyolcmillió forintot. WB

Nehéz év jön

Budapesten találkozott Herman Van Rompuy, az Európai Tanács elnöke és Orbán Viktor miniszterelnök. Rompuy emlékeztetett arra, hogy míg 2008–09-ben a periféria országainak a problémái voltak meghatározók, 2010-ben az euróövezet válsága okozott gondot az EU-nak, Orbán pedig megjegyezte: az unió párját ritkítóan nehéz fél év előtt áll.


Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.