BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Netezz a felhők között is széles sávon

A Lufthansa, együttműködve a Panasonic Avionics Corporationnel és a Deutsche Telekommal, az első légitársaság, amely széles sávú internetet kínál utasainak a tengerentúli járatain. A légitársaság a szolgáltatást először az észak-amerikai útvonalakon vezeti be, majd 2011 végéig fokozatosan szinte valamennyi tengerentúli járaton elérhető lesz a fedélzeti internet. A FlyNet segítségével a Lufthansa utasai – függetlenül attól, hogy utazásuk során épp hol tartanak – szabadon barangolhatnak a világhálón. Az új szolgáltatás segítségével nem csupán a fedélzeten, hanem átszállás közben a váróban is elérhető az internet.

Az utasok wifi routerrel ellátott laptoppal vagy okos telefonnal vehetik igénybe a nagy teljesítményű széles sávú internetet. A nagy sávszélességnek köszönhetően még a nagyméretű csatolmányt tartalmazó e-mailek is késlekedés nélkül tölthetők le, illetve az üzletemberek csatlakozhatnak vállalatuk virtuális magánhálózatához (VPN) is. A jövő év tavaszára a fedélzeti adatkommunikáció már GSM- és GPRS-szabványú telefonokkal is használható lesz, így az internet mellett az utasok telefonálhatnak, küldhetnek és fogadhatnak SMS-t, illetve adatkommunikációra is használhatják okos telefonjukat.

A FlyNetet rendkívül egyszerű használni. A böngésző megnyitása után automatikusan csatlakozhatnak a Lufthansa ingyenes FlyNet oldalára, ahol friss híreket is találnak a gazdaság, a politika, a sport és a szórakozás területéről. A honlap segítségével csatlakozhatnak a Deutsche Telekom által biztosított internethez, amelyért csak 2011 februárjától kell fizetni. A szolgáltató a honlapon feltünteti a különböző számlázási és fizetési lehetőségeket, így akár hitelkártyával, akár a Lufthansa törzsutasprogramjával is lehet majd fizetni. Egyórányi online csatlakozás ára 10,95 euró vagy 3500 mérföld, míg a 24 órás csatlakozás ára 19,95 euró vagy 7 ezer mérföld. A 24 órás opcióval az utasok a Lufthansa valamennyi internetet is biztosító gépén átszállás után is csatlakozhatnak a világhálóra, illetve leszállás után a Lufthansa-várókban is szörfölhetnek a neten.

A Lufthansa indította el a világ első internetkapcsolattal ellátott menetrend szerinti járatát 2003. január 15-én. A szolgáltatás, amelyet havonta több mint 30 ezer utas vett igénybe, 2006 végéig működött. VG

 


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.