BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Robbanás előtt az SSD meghajtók piaca

A Kingston Technology, a világ vezető független memóriagyártó vállalata a napokban nyilvánosságra hozta a memóriapiaccal kapcsolatos előrejelzéseit, a várható trendeket 2011-re. A cég elnöke szerint jövőre jelentős változás várható a mozgó alkatrész nélküli meghajtók (SSD-k) használatában, beleértve a felhőalapú számítástechnikát is.

Az SSD-technológia 2010-ben mérföldkőhöz érkezett, szélesebb körű alkalmazása gyors gigabyte-onkénti költségcsökkenést eredményezett. Várhatóan ez a trend folytatódik 2011-ben is, a folyamatosan növekvő adatmennyiség következtében az SSD a következő öt évben az üzleti szférában az ügyféloldali tárolás uralkodó formájává válik. Az SSD és a merevlemez- (HDD) meghajtók mindazonáltal párhuzamosan működnek még egy ideig. A felhőalapú számítástechnikában az SSD a felelős a rendszerindítás gyorsaságáért, az operációs rendszerért és a gyakran használt alkalmazásokért, a HDD-t pedig továbbra is adatok tárolására alkalmazzák.

Az USB 3.0 technológia terjedésével az USB életképes külső tárolóeszközzé válik. Az USB 3.0 az USB 2.0-hoz képest elméletileg tízszer gyorsabb átviteli sebességet jelent. Ha például valaki egy 64 GB-os vagy annál nagyobb kapacitású USB-meghajtót vásárol, nem csupán néhány kép másolására, hanem merevlemezek, zene- és filmkönyvtárak, valamint képek ezreinek biztonsági mentésére szeretné használni azt.

Fontos szerepet tölthetnek be a hordozható tárolóegységek a tábla PC-knél is. A jelenlegi táblaszámítógépek egyetlen hátránya a kisméretű beépített tárhely. A Flash-alapú tárolók jó eséllyel szolgálhatnak ezen készülékek külső tárolóeszközeként. VG


Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.