BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Sikeresen lezárult az Econet.hu Nyrt. tőkeemelése

Az alapszabály módosításával sikeresen lezárult az Econet.hu novemberben elhatározott alaptőke-emelése. A tőkeemelésre jogosult társaságok – a DonaDöme Kft. és a Héjja Befektető és Vagyonkezelő Kft. – a lejegyzett 5-5 millió darab részvény 1,2 milliárd forintos (papíronként 120 forintos) kibocsátási értékét november 29-én teljes egészében befizették. A tőkeemelés során befolyt friss tőke felhasználásával az Econet.hu 51 százalékra növelte részesedését a Sziget Kft.-ben.

„Tulajdonképpen elértük a Sziget tranzakcióban kitűzött egyik legfontosabb célunkat, miénk a Sziget többségi tulajdona.” – összegezte Balázs Csaba, az Econet.hu elnöke. „Jövőre a további növekedés mellett az eredményesség javítására is koncentrálnunk kell, ehhez nagyban hozzájárulnak majd a Sziget Kft. évek óta nyereséges nyári fesztiváljai.” A tranzakció következtében az Econet.hu cégcsoport 2011-es konszolidált árbevétele az előző évihez képest várhatóan több mint kétszeresére, a reklámpiac teljesítményétől függően a 8,5 és 10 milliárd forint közötti tartományba növekedhet, emellett a csoport üzemi szintű eredményessége is félmilliárd forintot meghaladó mértékben javulhat. A cég tegnap azt is közölte, hogy EMG Card Kft. néven új leányt alapított, amely törzsvásárlói és fizetőkártyát üzemeltet majd 2011-ben. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.