BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

35 ezer Hankook-abroncs készülhet naponta Rácalmáson

Túlteljesítette a 2010-re kitűzött 5 100 milliárd koreai vont tartalmazó bevételi tervét a világ hetedik legnagyobb és egyik legdinamikusabban fejlődő gumiabroncs-gyártója.

Túlteljesítette a 2010-re kitűzött 5 100 milliárd koreai wont tartalmazó bevételi tervét a Hankook Tire. A cég világpiaci forgalma 4810-ről 5365,2 milliárd koreai vonra (kb. 3,51 milliárd euró) bővült, üzemi eredménye a folyamatosan emelkedő nyersanyagárak ellenére 319 millióról 383,3 millió euró nőtt 2010-ben.

Az eredmények elérésében kiemelt szerepet játszott, hogy nőttek a cég eladásai a feltörekvő piacokon: Latin-Amerikában 64,7, a FÁK tagállamokban 49,7 százalékkal emelkedtek az előző évhez képest. A Hankook azt a célt tűzte ki, hogy megkétszerezi forgalmát a FÁK-országokba, ahol 2009-ben közel 1,3 millió abroncsot értékesített.

Ugyanakkor töretlenül bővült a dél-koreai márka számára stratégiai szempontból kulcsfontosságú észak-amerikai, európai és ázsiai piacokon is az értékesítés. A fejlett országokban különösen a nagyteljesítményű (UHP) abroncsok iránt nőtt az érdeklődés, és a termékkör forgalombővülése 42,2 százalékos volt.

Ilyen UHP abroncsok gyártására tették alkalmassá a rácalmási gyárat is, amelynek bővítése novemberben fejeződött be. A tervek szerint már 2011 második felében eléri a teljes – napi 16-17 ezres – kapacitást az új, 58 ezer négyzetméter alapterületű üzem, napi 34-35 ezer darabra növelve a gyár teljes gyártókapacitását.

A legmodernebb technológiával felszerelt gyáregységben nagyteljesítményű, valamint a defekttűrő abroncsok is készülnek, amelyek gyártásában kiemelt szerepet kap a magyarországi vállalat. Az elmúlt évben nemcsak a rácalmási, hanem a két-két koreai és kínai gyár is teljes kapacitással működött, miután az anyacég tovább bővítette a világ legnagyobb autóipari csoportjainak szállított abroncs-portfólióját. Ráadásul az egy évvel korábbi mennyiségnél 80 százalékkal több nagyteljesítményű abroncsot rendeltek a koreai és 57 százalékkal a kínai autógyárak.

Seung Hwa Suh, a Hankook Tire elnök-vezérigazgatója a fentiek alapján kijelentette, hogy a cégcsoport 2011-re 6 000 milliárd koreai von globális forgalom elérését tűzte ki célul. Az ambiciózus célkitűzés többek között a rácalmási gyár kapacitásbővítésének is köszönhető. Az anyacég bevételének mintegy 70 százalékát az egyre bővülő Koreán kívüli eladások adják. Az éves bevétel mintegy 5 százalékát juttatja Koreában, Németországban, az Egyesült Államokban, Kínában és Japánban lévő kutató-fejlesztő központjának. A Hankook Tire több mint 180 országba szállítja termékeit, és világszinten több mint 14 000 alkalmazottat foglalkoztat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.